Vand og Affald

Vand og Affald åbner genbrugsbyggemarked

Pressemeddelelse 28. juni 2019

Vand og Affald åbner nu et genbrugsbyggemarked på genbrugsstationen i Hesselager. Her bliver der solgt byggematerialer og andre gode ting til hus og have, der ellers ville være endt i containeren. Genbrugsbyggemarkedet er et af flere tiltag, der skal give mere direkte genbrug.

De seneste måneder har genbrugsvejleder Bo von Rosen og han kolleger opbygget et mindre lager af brugte byggematerialer på genbrugsstationen i Hesselager.

Her er et par kvadratmeter gulvbrædder, som tømreren fik til overs fra en opgave, brugte vinduer, brosten og meget mere. Alt sammen ting, der normalt ville ende i containeren, men som nu bliver samlet ind og solgt i genbrugsstationens byggemarked, der åbner 6. juli og løber i en prøveperiode på foreløbigt et halvt år.

Giver tingene et nyt liv
”Det er jo ofte brugbare og fine ting, der ender på genbrugsstationerne, fordi folk ikke ved, hvor de ellers skal gøre af dem. Med genbrugsbyggemarkedet kan vi give tingene et nyt liv i stedet for at sende dem til genanvendelse eller forbrænding”, siger Søren Kongegaard, der er bestyrelsesformand for Vand og Affald.

I genbrugsbyggemarkedet bliver der solgt byggematerialer og ting til haven; det kan være fliser, lægter, haveredskaber, gyngestativer, gulvbrædder, mm. Alle tingene er doneret af genbrugsstationens kunder og er derfor enten brugte ting eller overskudsting.

”Vi får rigtig god respons fra vores kunder, som godt kan se meningen med at genbruge så meget som muligt. Samtidig får de også mulighed for at købe ting til gode priser”, siger genbrugsvejleder Bo von Rosen.

Vand og Affald har generelt fokus på at få mere direkte genbrug. På genbrugsstationen i Svendborg kører et forsøg, hvor kunder gratis kan tage ting med hjem, som de frivillige foreninger, der tømmer genbrugsrummet, ikke kan sælge.

Genbrugsbyggemarkedet i Hesselager:
- Genbrugsbyggemarkedet åbner lørdag den 6. juli og har åbent alle tirsdage og lørdage kl. 12-16.

- Du kan donere ting til genbrugsbyggemarkedet i genbrugsstationens åbningstider – kontakt personalet. 

- Hvor: Hesselager Genbrugsstation, Industrivænget 1, 5874 Hesselager.

- Hvornår: tirsdag og lørdag kl. 12-16

- Byggemarkedet har i første omgang åbent i en prøveperiode på et halvt år.