Gå til indhold

Vil du af med spanden – så skal du kontakte os senest 15. juli

Affald

25. juni 2020

Der er nye affaldsordninger på vej til efteråret, og alle i Svendborg Kommune får nye affaldsspande og skal i gang med at sortere pap, papir, glas, metal, madaffald og restaffald. Nu er det sidste chance, hvis Vand og Affald skal tage din gamle spand eller dit sækkestativ med, når du får de nye affaldsspande.

Hvis du har et sækkestativ eller en spand på maks. 240 liter, ejer du selv beholderen. Du er mere end velkommen til at give den nyt liv, f.eks til at samle plast i eller som regnvandsbeholder.

Men hvis du vil af med spanden, skal du huske at give Vand og Affald besked allersenest den 15. juli. Så tager de den gamle spand med, når de afleverer de nye spande.

Brug dette link: linket er ikke længere aktivt, da datoen er overskredet.

De indsamlede spande og sækkestativer bliver bl.a. brugt under Landsstævnet i 2021. Dem som ikke kan genbruges, bliver sendt til genanvendelse. 

Sådan kan du bruge din gamle beholder:

  • Plast: Sæt en plastiksæk i og brug sækkestativet eller spanden til at indsamle plast. Posen skal du tage ud af beholderen ogsætte ud til genbrugsbilen/storskrald eller aflevere på genbrugsstationen.
  • Haveaffald: Du kan bruge spanden til haveaffald. Her skal du ikke bruge pose. NB: Dette gælder først fra januar 2021, indtil da indsamles haveaffald som hidtil. Du kan ikke bruge sækkestativ til haveaffald.
  • Regnvandsopsamling: Du kan også købe en hane til en regntønde eller regnvandsbeholder, lave et hul i spanden og sætte hanen i. På den måde har du en beholder til opsamling af regnvand fra taget, og den er endda mobil.
Del artikel

Relaterede nyheder