Gå til indhold

Gamle skraldemænd i nye biler

Vi gi'r igen

31. marts 2020

Midt i alle forandringerne pga. Coronavirus holder Vand og Affald fast i planerne om nye affaldsordninger fra september. Det giver mindre ændringer allerede nu: Ny renovatør, nye skraldebiler og ingen sommertømning.

Pressemeddelelse 30. marts 2020
Fra den 1. april er der nye skraldebiler på gaden i Svendborg Kommu­ne. Marius Pedersen overtager afhentning af affald og kører i biler med to rum. De affaldsbeholdere, som bliver delt ud fra september, har også to rum. På den måde holdes affaldet adskilt hele vejen fra beholder til genanvendelse. Indtil Vand og Affald uddeler nye beholdere, tømmer Marius Pedersen den gamle beholder i de nye biler. Og bag rattet er det såmænd den gode gamle skraldemand.

Slut med ugetømning i sommermånederne
Overgangen til ny affaldsordning og renovatør betyder også, at det er slut med ugetømning i sommermånederne allerede fra 2020. Det har ført til bekymringer om lugtgener eller risiko for maddiker. Dette bør kunne undgås ved at binde mindst én god knude på affaldsposen og sørge for, at skraldespanden ikke står i direkte sol.

Nye affaldsbeholdere på vej
Til september går Vand og Affald i gang med at uddele nye affaldsbeholdere, og inden januar 2021 har alle fået nye affaldsbeholdere.
Her kan du aflevere pap/papir (samme rum), glas/metal (samme rum), madaffald og restaffald. Plast skal fortsat afleveres til storskraldsordningen - som bliver til genbrugsbilen - eller på gen­brugsstationen.

Hvilke beholdere får jeg
En-families husstande tilbydes som standard 2 stk. 240 liters beholdere, som hver er inddelt i to rum. Dette er den mindste løsning, der findes, og hver beholder måler B 58 cm, D 73 cm og H 106 cm. Husstande med meget affald og områder med fællesløsninger får beholdere med udgangspunkt i deres nuværende affaldsløsning.

I maj måned kan alle kunder tjekke om Vand og Affald har valgt den rigtige beholder - hold øje med e-Boks.

Hvad kan du selv gøre

  • Hold øje med din e-Boks
  • Mød Vand og Affald, når de (når det er muligt igen) tager rundt i hele kommunen med de nye spande og inspiration til sortering i køkkenet
  • Hent app’en Affaldsportal
  • Følg Vand og Affald på Facebook eller hold dig orienteret på vandogaffald.dk
Del artikel

Relaterede nyheder