Gå til indhold

Vejbelysningsprojekter

Se hvilke projekter vi har igang indenfor vejbelysning.

Renovering af vejbelysningen på Nyborgvej

Med fokus på energibesparelser og forbedret effektivitet i forhold til drift og vedligeholdelse, har Svendborg Vejbelysning A/S siden 2013 arbejdet massivt på renovering af vejbelysningen i Svendborg Kommune. Ca. 6000 kviksølvs- og lysrørsarmaturer er blevet udskiftet til LED-belysning, gamle træ- og gittermaster er udskiftet med nye rørmaster og luftledninger er blevet kabellagt.

Det sidste luftledningsanlæg der findes i Svendborg Kommune, står på Nyborgvej. Det kabellægges nu.

Om projektet

Renoveringen af vejbelysningen på Nyborgvej kommer til at foregå i fire etaper.

  • etape: fra d. 2. marts til d. 24. april (Nyborgvej nr. 26 – nr. 106)
  • etape: fra d. 27. april til d. 29. maj (Nyborgvej nr. 67 – nr. 93)
  • etape: fra d. 2. juni til d. 3. juli (Nyborgvej 133 – 181)
  • etape: fra d. 10. august til d. 27. november (Nyborgvej nr. 142 – nr. 304)

Renoveringen tager naturligvis udgangspunkt i vejbelysningens nuværende tilstand. Luftledninger bliver kabellagt, og gamle træ- og gittermaster bliver udskiftet til nye rørmaster, som monteres med ny LED-belysning.

Når belysningsanlægget er renoveret, vil det fremstå som et effektivt og energivenligt, som overholder de nuværende krav til vejbelysning.

Beboerne på strækningerne vil undervejs modtage skriftlig information, inden de berøres af gravearbejdet.

Renoveringsarbejdet kan betyde, at dele af strækningerne i perioder er uden lys, og det vil tillige give gener i forhold til færdslen på strækningerne. Det håber vi selvfølgelig, at der er forståelse for.

I forbindelse med renoveringsarbejdet og på de strækninger, hvor der kabellægges, vil der samtidig blive nedlagt bredbåndskabel. På strækningen fra Linkenkærsvej til Gammel Skårupvej, vil Svendborg Kommune renovere fortovet i begge sider af vejen. 

Billeder fra en del af strækningen der bliver renoveret i 1. og 2. etape. Gamle gittermaster udskiftes og luftledninger kabellægges. Eksisterende rørmaster bibeholdes, mens lyskilden erstattes af mere energibesparende LED-belysning.

Billeder fra en del af strækningen der bliver renoveret i etape 3 og 4. På denne strækning vil luftledningerne blive kabellagt, master og lyskilder bliver udskiftet, og afslutningsvis bliver der lagt nyt fortov.