Gå til indhold

Hjælp skraldemanden i vintervejret

Affald

10. februar 2021

Vintervejret udfordrer Svendborgs skraldemænd, som kører fast på snefyldte veje og glider på glatte fortove og indkørsler. Vand og Affald opfordrer til, at man sikrer sig, at fortov, indkørsler og veje er ryddet for sne og saltet eller gruset.

Svendborgs skraldemænd er på overarbejde i denne tid med glatte fortove og indkørsler, og veje der ikke er ryddet for sne.

Flere steder er skraldebilerne kørt fast eller i grøften på de snefyldte veje. Selvom der kan køre en personbil på vejen, er det nemlig ikke ensbetydende med, at skraldebilen kan køre der.

”Der har desværre allerede været 3 skraldebiler i grøften, så det er alvor, når vores chauffører vurderer, at de ikke kan køre på en vej. Heldigvis har vi endnu ikke oplevet personskader”, fortæller Gert Stisen, regionschef hos Marius Pedersen, der henter affaldet for Vand og Affald.

Skraldemændene kommer ofte, mens det er mørkt og dermed vanskeligt at vurdere, om fortov eller indkørsel er glat.

”Derfor opfordrer vi til, at man sikrer sig, at fortov og indkørsler er ryddet for sne og saltet eller gruset, og at man sætter skraldespanden frem til nærmeste farbare vej, hvis man har mulighed for det”, fortæller Dorte Eg Auerbach, projektleder for affald hos Vand og Affald.

Gert Stisen fra Marius Pedersen gør desuden opmærksom på, at skraldemændene henter affaldsbeholdere ved rigtig mange husstande hver dag.

”Derfor er belastningen for den enkelte medarbejder noget højere i vejrsituationer som nu, end den ellers vil være”, siger Gert Stisen.

Sådan gør du i vintervejret

Hvis skraldebilen ikke kan køre på din vej, kan du sætte skraldespanden frem til nærmeste farbare vej. Du kan eventuelt ringe til Marius Pedersen, som henter affaldet, og lave en aftale om, hvor skraldespanden står. Marius Pedersen har telefonnummer 70200722.

Mangler du plads i spanden, fordi ikke har fået tømt på grund af adgangsforholdene, kan du:

  • Bestille en ny kørsel (koster 90 kr.), når det igen er farbart. Det gør du hos Vand og Affald på telefon 63215515 eller på vandogaffald.dk/bestillinger, eller
  • Sætte en ekstra sæk med restaffald frem ved næste tømning. Skraldemanden tager sækken med uden betaling.
    Har du pap/papir eller glas/metal, som ikke kan være i spanden, opfordrer Vand og Affald til, at du afleverer det på genbrugsstationen.
Del artikel

Relaterede nyheder