Gå til indhold

Vi tester vandledningerne

Drikkevand

9. september 2020

Selvom Landsstævnet er udskudt til 2022, er vi i fuld gang med forberedelserne. Den 22. september skal vandledningerne testes, og det kan give gener i den vestlige del af byen.

Under Landsstævnet i 2022 forventer man op til 25.000 gæster i Svendborg Kommune. Det vil lægge ekstra pres på blandt andet vandforsyningen, og derfor tester Vand og Affald den 22. september, hvor meget systemet kan klare.

Under testen vil Vand og Affald aftappe store mængder vand, svarende til den mængde vand, der vil blive brugt, når de mange landsstævnegæster skal i bad, børste tænder og spise morgenmad på samme tid. Det vil formentlig give lidt forstyrrelser hos husstande og virksomheder i den vestlige del af byen.

Nogle kan opleve et ændret vandtryk og lukning af vandet i korte perioder i løbet af dagen, og de efterfølgende dage vil vandet muligvis være grumset eller brunt. Det brune vand skyldes aflejringer, der har revet sig løs i forbindelse med ledningsarbejdet. Vand og Affald forsikrer, at vandet ikke er sundhedsskadeligt, men det kan være en god ide at tappe en kande vand til køleskabet aftenen før.
De berørte husstande har fået direkte besked via e-Boks.

De områder som berøres af testen i morgen ligger inden for ”Sørup”, ”Skovsbo-Egense” og ”Krebsen”. Se et kort her.

 

Del artikel

Relaterede nyheder