Gå til indhold

Mere genbrug på vej i Hesselager

Genbrug

29. november 2023

Fremover kan du både gi’ og ta’ gode genbrugsting på genbrugsstationen i Hesselager – og samtidig støtte det lokale foreningsliv.

Et nyt samarbejde mellem Hesselager Forenede Sportsklubber og Vand og Affald vil bidrage til mere genbrug. Fremover kan besøgende på Hesselager Genbrugsstation aflevere brugbare møbler, brugsting og byggematerialer til direkte genbrug i rummet Her må du gi’. 

Først vil Hesselager Forenede Sportsklubber udvælge de ting, der kan sælges i foreningens nye genbrugsbutik. Derefter bliver de øvrige ting sat ind i rummet Her må du ta’, hvor andre besøgende får muligheden for at finde en genbrugsskat.

Formand for Hesselager Forenede Sportsklubber, Kurt Ørnegaard, ser frem til den nye aftale:

”Vi glæder os meget til samarbejdet, som vi forventer vil styrke foreningens økonomi til glæde for både børn, unge og voksne i lokalområdet”.

På genbrugsstationen i Svendborg har der med succes kørt en lignende ordning siden 2019, hvor fem frivillige organisationer skiftes til at hente ting til deres genbrugsbutikker, mens det overskydende gives videre til genbrugsstationens brugere. Det større fokus har ført til en stigning i mængden af ting, som afleveres til direkte genbrug, og i dag afleveres der omkring 450 ton årligt.

”Vi går op i at få tingene til at leve så længe som muligt. Hvis et møbel eller en genstand kan bruges igen, som den er, er det meget bedre for miljø og klima, end at sende det til forbrænding eller genanvendelse”, siger Dorte Eg Auerbach, der er projektleder ved Vand og Affald.

Hesselager genbrugsstation har gennem årene haft et lille byttehjørne, hvor der dog kun har været plads til mindre ting, og som nu nedlægges. Genbrugsstationen har også haft salg af genbrugs bygge- og havematerialer. Nye regler betyder dog, at genbrugsstationerne ikke må sælge ting, og derfor har Vand og Affald valgt at opstarte det nye samarbejde. 

Fakta

  • Her må du gi’ og Her må du ta’ starter op den 1. december
  • Hesselager Forenede Sportsklubber får førsteret til at tage de ting, som kan sælges i deres nyetablerede genbrugsbutik. Herefter får brugere af genbrugsstationen lov til at tage.
  • Hesselager Forenede Sportsklubbers nye genbrugsbutik åbner i januar på Langgade 18, 5874 Hesselager. 

For flere oplysninger, kontakt projektleder hos Vand og Affald, Dorte Eg Auerbach på dea@vandogaffald.dk eller telefon 6321 5536.

Del artikel

Relaterede nyheder