Gå til indhold

Vand og Affald har fokus på adgangsveje for skraldemanden

Affald

17. marts 2021

Skraldemanden skal hver dag tømme flere hundrede skraldespande. Hos Vand og Affald sætter vi nu sammen med Marius Pedersen fokus på ordentlige adgangsveje, så skraldemanden ikke skal slæbe affaldsspande hen over perlesten eller løfte dem over trin og høje stigninger.

Perlesten, græsplæne, brosten - der er mange måder at indrette sin indkørsel på, og de færreste af os tænker på skraldemanden, når vi lægger belægning i indkørslen.

Men måske er det alligevel en god ide at skænke skraldemanden en kærlig tanke, for det slider unødigt på kroppen, når affaldsbeholderen skal køres hen over et ujævnt eller løst underlag som perlesten, græsplæner eller brosten. Det samme gør det, hvis affaldsbeholderen skal løftes over trin eller trilles på høje stigninger.

Sætter fokus på ét område af gangen
Før vi i 2020 fik nye affaldsordninger i Svendborg Kommune, afleverede omkring 6000 svendborgensere deres affald i sække, som skraldemanden skulle løfte og smide op i bilen. Det er nu afskaffet af hensyn til arbejdsmiljøet - og efter krav fra Arbejdstilsynet. Samtidig har de nye, todelte spande et fliplåg, som betyder, at skraldemanden ikke skal åbne låget selv, hvilket sparer ham for gentagne bevægelser.

Nu er turen kommet til adgangsvejene, og derfor vil mange opleve, at de i den kommende tid får en hilsen om, at adgangsforholdene ikke er i orden.

"Vi sætter fokus på ét område af kommunen ad gangen og gør kunderne opmærksom på det, hvis adgangsforholdene ikke er i orden", fortæller projektleder hos VA, Dorte Eg Auerbach.

"De fleste vil relativt nemt kunne løse det, men hvis det er problematisk, er man velkommen til at tage fat i os for en vejledning", siger hun.

Klik her for at se hvilke krav, der er til adgangsvejen. 

 

Del artikel

Relaterede nyheder