Gå til indhold

Her må du gi' og ta'

Du kan både aflevere og finde gode genbrugsting på vores genbrugsstationer.

Vi går vi op i genbrug!

Faktisk så meget, at vi hele tiden tænker på, hvordan vi kan genbruge flere materialer i stedet for at smide dem ud.

Direkte genbrug

Genbrug er, når nogle andre får glæde af tingene, som de er. Det betyder, at når du afleverer ting på vores genbrugsstationer, bliver de som udgangspunkt sendt videre til direkte genbrug.

Grundet pladsmangel kan vi ikke altid sikre direkte genbrug af ting, som sættes frem til genbrugsbilen, så hvis du vi være sikker på, at dine ting kommer til direkte genbrug, skal du køre på genbrugsstationen eller kontakte de frivillige organisationer, som afhenter genbrugsting.

Reoler med forskellige genbrugsting i hallen på Miljøvej.
Genbrugshal 5 Kopi
Genbrugshal 1 Kopi

Svendborg Genbrugsstation har også

Cykler til Cykeltutten

Når du afleverer din gamle cykel hos os, bliver den hentet og istandsat af Cykeltutten

Cykeltutten er en forening, der siden 2015 har arbejdet for at styrke integrationen i Svendborg. Dette sker ud fra ideen om, at integration sker bedst gennem praktisk, social og kulturel aktivitet.
Cykeltutten Svendborg startede på baggrund af en lille gruppe frivillige, der så et potentiale i at genanvende de mange brugte cykler, som dagligt blev skrottet på den lokale genbrugsstation, til at skabe et konstruktivt integrationsprojekt.
Projektet viste sig at afdække et stort behov, og i dag har foreningen doneret over 500 cykler til flygtninge fra både Svendborg, Fåborg-Midtfyn og Langeland Kommune.
Byg-selv-hjørnet

Vi har gjort plads i ”Her må du ta’”, til ”Byg-selv-hjørnet”.

Hjælp os derfor gerne med at sætte gode vinduer, rene træplader, trådhegn, isolering og andet overskud af byggemateriale i ”Byg-selv-hjørnet”, i stedet for at smide det ud.

Måske kan du også selv finde det, som du står og mangler til dit projekt.