Gå til indhold

Vandring/rundvisning: Alt det vi skyller ud – før, nu og i fremtiden

Spildevand

14. september 2023

Tag med på en historisk spildevandsvandring gennem Svendborg by og få en rundvisning ved byggeriet af den nye hovedpumpestation d. 19. november.

Tag med på en historisk spildevandsvandring gennem Svendborg by og få en rundvisning ved byggeriet af den nye hovedpumpestation d. 19. november.

I anledning af den internationale mærkedag, World Toilet Day, inviterer Vand og Affald sammen med Svendborg Museum på kombineret vandring og rundvisning om toiletter og spildevand før, nu og i fremtiden.

Arkæolog, Allan Dørup Knudsen, fra Svendborg Museum tager os med på en historisk vandring gennem Svendborgs gader. Vi skal høre om byens første kloakering, det første toilet, møddinger, natpotter, rendestene, koleraepidemier og ildelugtende arkæologiske fund, som fortæller så meget om vores forfædres levevis. Vandringen munder ud i en rundvisning på den kommende hovedpumpestation på Svendborg Havn, som skal stå færdig i slutningen af 2024 og tage over for den gamle pumpestation fra 1970’erne. Her vil ansatte ved Vand og Affald vise byggeriet frem og fortælle om, hvordan spildevand håndteres i dag og hvordan vi fremtidssikrer denne vigtige, men ofte usynlige, del af vores hverdag.

Hvornår: Søndag d. 19. november kl. 10.00-12.00
Mødested: ved foden af Wessels trappe på torvet. Vi slutter ved byggeriet af den nye hovedpumpestation på havnen.
Pris: Deltagelse er gratis
Tilmelding: Ingen! Bare mød op.

 

Hvad er World Toilet Day?
World Toilet Day eller Toilettets Dag er en FN-mærkedag, der siden 2013 har sat fokus på toiletter og sanitet, og som understøtter det sjette verdensmål: vand og sanitet for alle inden 2030. I Danmark tager vi det som en selvfølge at kunne komme på toilettet og vi tænker sjældent over, hvad der sker efterfølgende, når vi har trykket på skyld-ud-knappen. Globalt har 3.6 milliarder mennesker dog ikke adgang til et velfungerende toilet og 419 millioner praktiserer stadig såkaldt ”åben afføring”. Det har ofte konsekvenser for naturen og medfører stor risiko for spredning af alvorlige og dødbringende sygdomme. Derfor er det så vigtigt at sikre adgang til toiletter for alle.

Læs mere om World Toilet Day World Toilet Day | World Toilet Day 2023

Del artikel

Relaterede nyheder