Gå til indhold

Første spadestik er taget til ny pumpestation ved Svendborg Havn

Ny hovedpumpestation

20. september 2022

Arbejdet med den nye pumpestation ved Svendborg Havn går nu rigtigt i gang. Mandag tog bestyrelsesformand for Vand og Affald, Karl Magnus Bidstrup, det første spadestik til pumpestationen, der forventes at blive en aktiv og integreret del af havneparken.

De fleste ved det nok ikke, men gemt væk under jorden ved Svendborg Havn gemmer sig en vigtig del af Svendborgs infrastruktur, nemlig hovedpumpestationen. Her ledes det meste af kommunens regn- og spildevand forbi inden, det bliver sendt videre mod Egsmade Renseanlæg ved Skårup.

Hovedpumpestationen er utidssvarende og skal flyttes, og derfor tog Vand og Affald mandag det første skridt til en ny pumpestation som erstatning for den gamle. Denne gang skal den dog ikke gemmes væk under jorden, tværtimod bliver den en synlig del af havnemiljøet og Den Blå Kant.

Bygningen, der skal rumme selve pumpeanlægget, er tænkt udformet som et pumpehjul, og det er planen, at der skal være et rekreativt område på bygningens top, hvor besøgende kan nyde udsigten over havneområdet.

Pumpestationen forventes at være færdig i slutningen af 2024

I byggeperioden vil der være passage for cyklister og fodgængere langs med kajkanten, mens skaterparken er flyttet til Frederiksøen.   

Fakta:

  • Mens den nye pumpestation opføres, vil den eksisterende pumpestation være i fuld drift.
  • Den nye Hovedpumpestation skal ligge tæt på krydset mellem Nordre Kajgade og Nordre Havnevej, hvor skaterparken lå. Skaterparken er derfor flyttet til Frederiksøen.
  • Pumpestationen opføres i et partnerskab mellem Vand og Affald (bygherre), EnviDan (rådgivende ingeniør) og Arkil (entreprenør). Arkitekt på Pumpestationen er Ginnerup Arkitekter
  • Byggeriet af pumpestationen forventes afsluttet i slutningen af 2024.
Del artikel

Relaterede nyheder