Gå til indhold

Svendborgs drikkevand er rent

Drikkevand

10. marts 2021

En rutinemæssig kontrol af drikkevandet viste tirsdag risiko for forurening med e-colibakterier i et mindre område i Svendborg Øst. Nye prøver viser, at drikkevandet er rent, og at der ikke har været e-coli forurening. Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver derfor kogeanbefalingerne.

En rutinemæssig kontrol med drikkevandet viste tirsdag en risiko for forurening med e-coli bakterier i drikkevandet hos 2700 husstande i Svendborg Øst.

Vand og Affald har onsdag fået nye prøveresultater, som viser, at vandet er rent, og beboerne i det berørte område skal ikke længere koge vandet inden brug.

”Jeg er lettet over, at der ikke er tale om en forurening af drikkevandet. Vi kan konstatere, at indikationen på e-coli i vandprøven skyldes en fejl i vores analysesystem. Vi er naturligvis kede af de gener, vores kunder har oplevet, men håber på forståelse for, at vi ikke kan tage nogen chancer med drikkevandet”, siger anlægschef hos Vand og Affald, Gry Tully Robsahm.

Hvad er der sket
Vand og Affald skal foretage en række lovpligtige kontroller af drikkevandet. Derudover tager Vand og Affald rutinemæssigt egenkontroller og analyserer selv disse.

Det var en af Vand og Affalds egenkontroller, der tirsdag viste indhold af e-coli bakterier, og som derfor udløste kogeanbefalingerne. 

Seks andre egenkontroller, der blev taget samme dag, viste ikke nogen tegn på forurening.
Nu bekræfter nye akkrediterede prøveresultater, at alt vandet er rent. 

Giv beskeden videre til din nabo
Vand og Affald har via SMS orienteret flertallet af beboerne i de berørte områder om, at de ikke længere skal koge vandet Der er dog enkelte som ikke får besked, da Vand og Affalds system bruger teleselskabernes oplysninger.

”Vi opfordrer derfor til, at man giver beskeden videre til sin nabo. Man kan også orientere sig på vores hjemmeside, som vi opdaterer løbende”, siger Gry Tully Robsahm.

Skoler, institutioner, hjemmepleje og boligselskaber i området får desuden direkte besked.  

Del artikel

Relaterede nyheder