Gå til indhold

Forbrugere i området omkring Ørbækvej/Nyborgvej skal koge vandet efter fund af mulig forurening

Drikkevand

9. marts 2021

Efter rutinemæssig kontrol af vandet fra Vand og Affald er der konstateret risiko for forurening med e-coli bakterier hos forbrugere i et mindre område i Svendborg Øst. De berørte forbrugere anbefales at koge deres vand til husholdningen.

Efter en rutinemæssig kontrol af vandet fra Vand og Affald er der konstateret risiko for forurening med e-coli bakterier i drikkevandet hos forbrugere hos cirka 2700 husstande i Svendborg Øst.

Svendborg Kommune og Vand og Affald har drøftet vandkvaliteten med Styrelsen for Patientsikkerhed. Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed kan det være forbundet med sundhedsrisiko at bruge vandet til drikkevand og i husholdningen uden at koge det først. 

Se på dette kort hvilket område, det drejer sig om (det er den gule markering, der er berørt).

Du kan også bruge denne adresseliste.

Er du i tvivl om, om du ligger inden eller uden for zonen på ovenstående kort, så kog for en sikkerhedsskyld dit vand. 

Find kogeanbefaling her.

Hvad skal du gøre, hvis du har drukket af vandet?
Hvis du har drukket af vandet og ikke har nogen symptomer, skal du blot forholde dig i ro. Ved mavesmerter, diarre og/eller opkast bør du kontakte din læge. 

Hvad sker der nu
Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen forklaring på forureningen. Der er taget nye vandprøver, som sent onsdag vil be- eller afkræfte, om der er en forurening. Forbrugerne i området anbefales at koge deres vand, indtil de hører nærmere fra Vand og Affald.

Vand og Affald har sendt sms’er ud til forbrugere i området med anbefaling om, at forbrugerne koger vandet før, det anvendes til drikkevand og i husholdningen.

Har du ikke modtaget SMS fra os?
Som kunde hos Vand og Affald er man som udgangspunkt automatisk tilmeldt SMS-service. Der er dog undtagelser, eksempelvis hvis du har hemmeligt nummer, taletidskort eller abonnement via din arbejdsplads. Erhverv får kun SMS, hvis de er registreret med et offentligt tilgængeligt mobilnummer.

Hvis du bor i det berørte område og ikke har modtaget SMS fra os, kan du tilmelde dig SMS-service her.

 

Del artikel

Relaterede nyheder